One of the posts

Almanya'da Daha Fazla Yardımcı Ebeye İhtiyaç Var

Alman Federal Aile Bakanı Kristina Schröder, annelere doğum sonrası yardım etmek için daha fazla ebeye ihtiyaç olduğunu söyledi.


Alman Federal Aile Bakanı Kristina Schröder, annelere doğum sonrası yardım etmek için daha fazla ebeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Federal Çocukları Koruma Yasası'nın 500. günü dolayısıyla bakanlıkta Almanya genelinden 600 gençlik dairesi (Jugendamt) temsilcisini kabul eden Bakan Schröder, daha önce ülke genelinde 990 ebenin annelere yardım ettiğini kendi bakanlığı döneminde bu sayının bin 500'e çıktığını belirtti.


Almanya'da son zamanlarda çocukların ihmal edilmesi ve bazı çocuk ölümlerinin yaşanmasının yasayı zorunlu kıldığını söyleyen bakan, 500 gün önce yürürlüğe giren yasayla herkese sorumluluk düştüğünü ifade etti.

Çocuk doktorları, öğretmenlerin, gençlik dairelerinin, komşuların çocukların korunması için sorumluluk üstlenmeleri gerektiğini söyleyen Schröder, "Erken müdahale ve yardım her zaman iyidir. Hedefimiz daha fazla aileye ulaşmak. Aileler devletin çocuklarını en iyi şekilde koruyacağına inanmalı." dedi.


Gençlik Dairesi çalışanlarına hukuki güvence getirdiklerini ifade eden Schröder, çocuğun yaşam standardını (Kindeswohl) korumak için şüpheli durumlarda ailenin başka bir yere göç etmesi durumunda bile bilgilerin diğer gençlik dairesine aktarılmasının zorunlu olduğunu vurguladı.


Özellikle çocuk doktorlarının eskiden özel bilgilerin gizliliği esası nedeniyle şüpheli durumdaki ailelerin ve çocukların bilgilerini vermekten çekindikleri fakat yeni yasayla bunun önünü açtıkları bilgisini verdi.

Bakan Schröder ayrıca anaokullarının düzenlediği gezilerde ailelerin çocuklarının yanında gidebileceklerini, bunun için ayrıca bir sicil kaydının istenmediğini sözlerine ekledi.


Gençlik dairelerinin başarılı olmasında siyasetin ve toplumun arkasında durmasının önemli olduğunu söyleyen Federal Gençlik Daireleri Çalışma Birliği Başkanı Birgit Zeller, çocuğun yaşam standardını korumak için bütün imkanları seferber ettiklerini ifade etti.