One of the posts

Almanya'da Sağlık Personeli Açığı Büyüyor

Türkiye de dahil olmak üzere pek çok ülkede büyük ilgi uyandıran yasanın sunduğu fırsatlar belirlendi.Yeni yasal düzenlemeyle Alman ve AB vatandaşlarının öncelikli olarak istihdam edilmesi şartı kaldırıldı. Artık üçüncü dünya ülkelerinin vatandaşları da belirli nitelikleri taşımak kaydıyla, iş bulmak ya da çalışmak amacıyla Almanya'ya gidebilecek. Üstelik Almanya için yapacakları vize başvurularında yeni yasa ile yürürlüğe giren hükümler geçerli olacak.



Almanya En Çok Hemşire Personeline İhtiyaç Var


Almanya işçi alımı için başvurular kabul edilmeye başlandı. Almanya 80 bin işçi alımı yapılacak. İlk etapta 10 bin işçi alımı sağlanacak. Ardından kademeli olarak alımlara devam edilecektir.


Almanya işçi alım sürecini 2018 için ilk etapta en fazla hemşirelik alanında yapmaktaydı. Ancak 1 Mart 2020'de çıkan yeni göç yasasıyla birlikte birçok meslek dalından alım yapılmaya başlandı ancak sağlık personeli alanındaki açığın fazla olması nedeniyle yine hemşirelik ençok alım yapılan meslek dalı olmaya devam etmektedir. Birçok sağlık personelinin Almanya'da istihdamı için çalışmalara devam eden DIH Almanya Danışmanlık pandemi sürecinden sonra da çalışmalarına hızla devam etmekte.

Eğer siz de Almanya da sağlık personeli olarak çalışmak, meslek hayatınıza Almanya'da devam etmek istiyorsanız www.almanya-danismanlik.com web adresi üzerinden iletişim formunu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.Başvurunuza ekibimiz kısa sürede geri dönüş sağlanacaktır.


Almanya Hemşire Alım Şartları Neler?

Hemşire olarak başvuruda bulunacak olan kişilerin diploma denkliği kabul edilen üniversitelerin hemşirelik bölümünden mezun olmak ve 20-45 yaş aralığında olmak. Bu iki şartı taşıyan tüm hemşireler Almanya'da işçi olmak için başvuruda bulunma hakkına sahip olacaktır.Almanya işçi alımı için dil şartı aranmıyor.